Poradňa Hoverboard Standard čierna

Autor: | Vložené: 25.09.2017 000 13:58 | Témy: Poradňa Hoverboard Standard čierna

Hrozi este explozia/samovznietenie baterie?

Dobry den,
chcem sa opytat ci este u dnesnych hoverboardoch (predpokladam ze by to mohlo znamenat rok vyroby 2017) pretrvavaju problemy bateriami prvych hoverboardov z rokov 2015 a 2016 prakticky vsetkych znaciek, ktore boli extremne nachylne na vybuchnutie a vzplanutie poziaru. Problem bol znacne rozsireny a neslo len o individualne pripady - len v USA sa v rokoch 2015-2016 muselo "re-callnut" viac ako pol miliona vyrobkov kvoli tymto bezpecnostnym rizikam. Nikde sa neviem dopatrat podla coho vyberat hoverboard aby mi nezacal sam od seba horiet a pritom ide o celkom klucovu vec. Tu sa docitam akurat ze ide o Samsung bateriu co mi vela nenapovie, iba ak ze Samsung uz mal v inych spotrebicoch rovnaky problem s expolodujucou bateriou.
Dakujem za odpoved.
Michal

  • 26. septembra 2017 - Oficiálny zástupca obchodu PowerGuy.sk

    Krásný den,

    děkujeme Vám za položený dotaz.

    O aféře ohledně hořlavých baterií víme a dali jsme si proto velice záležet na výběru vhodného výrobce, byť v Číně. Výběr nám trval více než rok a nyní můžeme konstatovat, že máme navázanou dlouhodobou spolupráci s továrnou, která splňuje i ty nejpřísnější bezpečnostní standardy a doporučení. Baterie Samsung, které v námi nabízených Kolonožkách jsou, disponují několika ochrannými prvky, včetně ochrany přepěťové, a pokud užíváte přístroj v souladu s manuálem, je riziko vzplanutí de facto eliminováno.

    Během našeho selektivního procesu při hledání "té správné Kolonožky" jsme se setkali i s bateriemi (a nabíječkami), které jakoukoliv ochranou nedisponovali a od těch jsme dali ruce pryč. U podobných kusů bez certifikací a ověření je riziko vznícení podle našeho soudu jen otázkou času.

    Možná Vás uklidní skutečnost, že baterie do Kolonožek mají jiné konstrukční a výrobní postupy, než mají například akumulátory do mobilů, které u této značky samovolně vzplanuly. Z velikého prodaného množství na evropských trzích jsme dosud žádný hořlavý incident nemuseli řešit.

    Pokud budete mít zájem o jakékoliv dodatečné informace či zodpovězení dotazů, neváhejte nás, prosím, kontaktovat.

    S přátelským pozdravem
    Petr, Tým PowerGuy.sk

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (3)
    • Nie (2)
    • Michal

      25. októbra 2017 - Michal

      Dakujem za odpoved, cenim si usilie vysvetlit situaciu ale uprednostnil by som viac fakticku odpoved. Nakoniec som vygooglil ze hoverboardy s bezpecnou bateriou mozu byt atestovane napr. certifikaciou UL 2722. Zial nenasiel som zatial ci podobna certifikacia existuje aj v EU (CE) ale ak viete viac, budem vdacny za konkretne informacie co hladat na krabici hoverboardu aby bol bezpecny.


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.